2007-11-27

Italienskt lantbröd

I helgen hade jag handlat hem för att jag skulle baka matbröd. Tyvärr blev tiden knapp och baket fick vänta. Ikväll när jag kom hem från jobbet slängde jag ihop en deg och nyss blev brödet klart i ugnen. Det är ett Italienskt lantbröd som är väldigt enkelt och mycket gott!

Italienskt lantbröd

1 liter ljummet vatten
1 paket jäst
½ dl olivolja
1 kg vetemjöl
0,4 kg rågsikt
1 msk salt

Gör såhär:
Smula jästen i en bunke.
Häll över vattnet och se till att jästen smälter ordentligt.
Häll i mjölet, saltet och olivoljan och blanda väl.
Låt jäsa i bunken i 45 min.
Forma två limpor och lägg på en plåt.
Låt limporna jäsa på plåten i 30 min.
Grädda i 200 grader i ca 30-40 minuter.
Pensla då och då bröden med vatten.

Ett otroligt enkelt och gott matbröd som jag ofta svänger ihop när vi ska ha t ex gäster eller bara vill ha hembakt till frukost.

Kram Karin

3 kommentarer:

  1. Jag bakar emellanåt men skulle kunna baka mer....och jag blir alltid sugen när jag hittar nya recept

    SvaraRadera
  2. Sonen ville ha italienskt lantbröd. Han tror att brödet är gott bara det heter italienskt eftersom vi var i italien för ett par år sedan :-)

    Hur som helst så letade jag efter recept och hittade detta. Det var lättbakat och blev jättegott. Det kommer jag att baka fler gåger. Tack för det receptet!

    SvaraRadera
  3. Kanongott bröd! Jag hade ingen våg så jag tror jag tog för lite mjöl, bröden blev lite platta. Men dock så goda!

    SvaraRadera